Category: BICARA ILMU

NO 5

su_06.1

LONDON – Pengurus Arsenal, Arsene Wenger berharap kemenangan 3-2 ke atas Hull City pada aksi final Piala FA kelmarin dapat menjadi titik kebangkitan menjulang lebih banyak kejuaraan pada masa depan.

Kejayaan itu menyaksikan The Gunners akhirnya berjaya menamatkan kemarau sembilan tahun tanpa menjulang trofi hasil kebangkitan dramatik setelah terlebih dahulu ketinggalan 0-2 pada awal permainan.

Beraksi di Stadium Wembley, Hull mendapat dua gol awal dalam tempoh lapan minit menerusi jaringan James Chester dan Curtis Davies pada minit keempat dan kesembilan.

Bagaimanapun, Arsenal bangkit menyamakan kedudukan menerusi gol daripada sepakan percuma Santi Cazorla dan Laurent Koscielny pada minit ke-17 dan 79.

Perancang The Gunners, Aaron Ramsey muncul wira pasukan selepas meledak gol kemenangan

Artikel Penuh: http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0519&pub=Kosmo&sec=Sukan&pg=su_06.htm#ixzz3284isRyM
Hakcipta terpelihara

NO 2

PH09_180514_ISMAIL

 

BERA – Parlimen Bera akan menjadi kawasan pertama di negara ini yang komited untuk menjadikan program penanaman semula pokok sebagai acara tahunan dengan memberi tumpuan di kawasan-kawasan hutan simpan yang diteroka secara haram.

Ahli Parlimen Bera, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang berjanji melaksanakan program itu berkata, pada tahun akan datang, usaha untuk melestarikan alam sekitar akan dibuat secara besar-besaran bagi menyuntik kesedaran orang ramai terhadap kepentingan memelihara khazanah bumi itu.

Artikel Penuh: http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0519&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz32835KDS1
Hakcipta terpelihara